Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Ferrán Adria

Ballai Vince hvg360

Fenntarthatóbb lehet-e a fine dining? Ki diktálja a trendet az államilag támogatott dán Noma után?

Átalakul, vagy ha úgy tetszik bezár a világ legjobb éttermeinek egyike, az egyszerűséget és frissességet középpontba helyező északi konyhát világtrenddé formáló Noma. A fejlemény felizzította a fine dining fenntarthatóságával kapcsolatos vitákat, akár a gazdasági, akár az emberi vonalat nézzük, de felmerül az is: melyik irányzat lehet a mérvadó a csúcsgasztronómiában a skandináv módi után, amely a korábbi molekuláris irányból a természetközeliség felé irányította a trendet.

Tóth Sándor Kult

Hogyan kerül a konyhaművészet a Dalí Múzeumba?

A világhírű séf nem fest, de a kulinária Salvador Dalijaként emlegetik. A különc festőből nem lett sztárséf, de írt szakácskönyvet és képeinek egyik visszatérő motívuma a tükörtojás. A párhuzamra reflektálva a minap kiállítást és gasztronómiai rendezvénysort nyitottak.

T.S. Gasztro

Konyhamesék a világ legjobb séfjétől

A katalán sztárszakács Ferran Adrià és a The Walt Disney Company közös projektjének első szellemi műve egy gyerekeknek szóló receptkönyv, küszöbön lévő megjelenését nagy érdeklődés előzi meg Spanyolországban.

T.S. Gasztro

A Felkelő Nap séfje

Az unokaöccse már azt hiszi, hogy a sushi spanyol étel. S hogy ki az a nagybácsi, aki megtévesztette? Nem más, mint a világszerte ismert séf, a katalán származására oly büszke Ferran Adriá, akit a napokban tüntetett ki Akihito japán császár a Felkelő Nap érdemrenddel.

F.B. Gasztro

Ferran Adrià - a legenda visszatért

Valóságos luxus gasztronómiai rituálé zajlott le a közelmúltban Barcelonában. Négy év szünet után először főzött újra a katalán nagymester, Ferran Adria és az El Bulli csapata a Dom Pérignon 2005-ös évjáratának bemutatása alkalmából.

-t- Gasztro

A katalánok karácsonyi söre

Idáig csak a kiváltságosoknak adatott meg, hogy Spanyolország piacvezető sörfőzdéjének különleges ünnepi sörével koccintsanak. Most már odakerülhet a karácsonyfa alá.

Neubauer Judit Gasztro

Sonka mobiltelefonon - Ferran Adriá újra munkában

„Ha a világ legjobb sonkája egy legendás séf kezébe kerül, akkor csakis valami elképesztő történhet”- ezzel a szlogennel indult el egy új netes alkalmazás, amely angol nyelven is elérhető.

Tóth Sándor Gasztro

Itt a világ legjobb étterme - és megint spanyol

A Roca-testvérek, mint egy népmese három fívére, együtt nyerték el a brit Restaurant magazin kitüntetését. A cukrász, séf és sommelier hármas a katalán-spanyol El Celler de Can Roca éttermet vitték világsikerre.

T.S. Gasztro

23 ezer euró egy vacsoráért

A világ egyik legnevesebb aukciós háza, a Sotheby’s által szervezett árverés 14,1 millió hongkongi dollárt, mintegy 1,5 millió eurós (kb. 453 millió forint) bevételt hozott a világ legismertebb séfje által létrehozott El Bulli Alapítvány számlájára.

Tóth Sándor Gasztro

Gasztromanga: képregény zabálók orgiája

Az élőlények feltrancsírozása most tilos volt, leszámítva a szusiszeletelést. Két világhírű séf és más főzőzsenik randevúja a vágóasztalnál, azaz: ínycsiklandó Manga Szalon Barcelonában.

Tóth Sándor Gasztro

A jakuzák már a konyhában vannak

Kit érdekel már, hogy ki öli meg Európa nagy konyhafőnökeit, amikor Kiotóban vadásszák a japán séfeket. Pisztoly dörren, vér fröcsög, a jakuzák a konyhában elitmenüre céloznak. A vacsorát jegyre adják.

Tóth Sándor Gasztro

Mit evett Fabregas és Casillas az Eb-n?

Hogy a terített asztalnál éppen most mivel lazítanak a történelmi győzelmet arató spanyol focisták, azt legfeljebb csak elképzelni tudjuk. De hogy mi fért bele a bajnokcsapat étrendjébe, milyen, tápanyagban gazdag mediterrán diétát követtek Iniestáék, hogy a döntő mérkőzéseken ne a hascsikarással legyenek elfoglalva, az kiderül cikkünkből.

I. N. Gasztro

Több tízezer forint egy szelet húsért: az ember, aki szembemegy a válsággal

A világ legjobb sonkája is kapható a budai bevásárlóközpontban nemrég megnyílt húsboltban, ahol kisebb vagyont is el lehet költeni például prémium steakekre. Kíváncsiak lettünk, ki az, aki a válság szelével szembe megy, hogyan s miért csinálja. A fő kérdésre a választ, hogy van-e, s mekkora kereslet a világszínvonalú árakon mért világszínvonalú termékekre, majd a vásárlók adják meg. Interjú Konrády Zoltánnal.

Tóth Sándor Gasztro

A legjobb karácsonyi előételek – recept

Felettébb mutatós és könnyed, mediterrán ízeket varázsol az ünnepi asztalra az átlátszó üvegkelyhekben szervírozott előétel. A kreativitásukról híres ibériai konyhaművészek receptjeiből ajánlunk néhányat a karácsonykor is különleges kulináris meglepetésekre készülőknek.

1 2 3
Sajtótájékoztatón ígérte meg őket a MÁV, de sokáig nyomuk sem volt a debreceni mentesítő járatoknak

Sajtótájékoztatón ígérte meg őket a MÁV, de sokáig nyomuk sem volt a debreceni mentesítő járatoknak

Négy embert holtan találtak a Vörös-tengeren elsüllyedt hajó utasai közül

Négy embert holtan találtak a Vörös-tengeren elsüllyedt hajó utasai közül

Rév Marcell fényképezte Kendrick Lamar új klipjét

Rév Marcell fényképezte Kendrick Lamar új klipjét

Harminc orosz úszó is versenyezhet a budapesti világbajnokságon

Harminc orosz úszó is versenyezhet a budapesti világbajnokságon

Republikon: A demokrácia helyzete a legnagyobb probléma a magyar fiatalok szerint

Republikon: A demokrácia helyzete a legnagyobb probléma a magyar fiatalok szerint

Úgy látszik, Jannik Sinner golfban nem remekel, edzője jól ki is nevette – videó

Úgy látszik, Jannik Sinner golfban nem remekel, edzője jól ki is nevette – videó

Most vagy soha? Az idilli hangulat könnyen viharossá válhat, kulcsfontosságú hét vár a Liverpoolra

Most vagy soha? Az idilli hangulat könnyen viharossá válhat, kulcsfontosságú hét vár a Liverpoolra

Újra feltalálná a féket is a Mercedes az elektromos autók miatt

Újra feltalálná a féket is a Mercedes az elektromos autók miatt

zCast: Az akkugyárhatalom, ahol a hatóságok és a gyárak együtt állnak szemben a helyi polgárokkal

zCast: Az akkugyárhatalom, ahol a hatóságok és a gyárak együtt állnak szemben a helyi polgárokkal

A címlapról ajánljuk